Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Γρηγόρης Τάσιος: Μείωση τουριστών και εσόδων στη Χαλκιδική

macedonia24

 

Mε μείωση τόσο του αριθμού των τουριστών από το εξωτερικό, όσο και των εσόδων θα κλείσει η φετινή τουριστική σεζόν για τη Χαλκιδική, που αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό προορισμό της Βόρειας Ελλάδας, προσελκύοντας 800.000 τουρίστες κάθε χρόνο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, Γρηγόρη Τάσιο.

Ο κ. Τάσιος επισημαίνει ότι ο προορισμός επλήγη από την αρνητική εικόνα που διαμορφώθηκε συνολικά για τη χώρα στο εξωτερικό, ιδιαίτερα στην αρχή της σεζόν, λόγω του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος. Επίσης συμπληρώνει ότι η Χαλκιδική επλήγη παρότι δεν είχε προσφυγικές ροές. Στο πλαίσιο αυτό δηλώνει την ανησυχία του για τυχόν επανάληψη του φαινομένου και τη σεζόν του 2017, ζητώντας να υπάρξει συντονισμός για τη διαχείριση της τουριστικής εικόνας στο εξωτερικό σε σχέση με το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

Σύμφωνα με τον κ. Τάσιο, οι αφίξεις τουριστών από το εξωτερικό στη Χαλκιδική θα παρουσιάσουν φέτος μείωση κατά 8%, ενώ η μείωση στα έσοδα των τουριστικών επιχειρήσεων αναμένεται να φθάσει το 10% λόγω και της υπερφορολόγησής τους.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο του Στάθη Κουσουνή στο kathimerini.gr